ΚΚΕ: “Θα διδαχθούμε από το παρελθόν;”

KKE sygkentrosi Tzavaras Dimitris (4)

KKE sygkentrosi  Tzavaras Dimitris (4)

Η προεκλογική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας. Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

KKE sygkentrosi (2)

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε πως το ΚΚΕ, έχοντας υπόψιν του την κατάσταση και το κλίμα που διαμορφώνεται προεκλογικά, “απευθύνεται συγκεκριμένα στο τμήμα εκείνο των εργατικών λαϊκών στρωμάτων που είναι πιο «υποψιασμένο» και πιο «προχωρημένο», που σκέφτεται και «δε μασάει», που σχετίζεται με τους αγώνες και το κίνημα, που αν και δεν είναι σε όλα σύμφωνο με το Κόμμα, εντούτοις το εκτιμά και αναγνωρίζει τη συμβολή του υπέρ του λαού, που βεβαίως επιθυμεί την ήττα της ΝΔ γιατί έκανε τη ζωή μας μαύρη, αλλά και που δεν εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τις κωλοτούμπες του και τα σημάδια του (τα κακά για τον κοσμάκη και καλά για τα μεγάλα συμφέροντα)”.

KKE sygkentrosi

Ο ομιλητής στη συνέχεια έκανε λόγο για την αντιπαράθεση και τη διαπάλη γύρω από την “επόμενη μέρα”, λέγοντας πως “στις επαγγελίες της ΝΔ περί «ανάκαμψης» και τέλος του μνημονίου, στις ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση που αναλάβει αυτός τη διαχείριση των υποθέσεων των αφεντικών, στις ψεύτικες προσδοκίες που και οι δυο επιχειρούν να δημιουργήσουν, το ΚΚΕ απαντά:

1. Ακόμα δεν μπούχτισε ο λαός από ξένες σημαίες, μεγάλες ιδέες και οράματα, από σωτήρες και εργολάβους που θα τον έσωζαν; Κι όσοι το κατάλαβαν αυτό θα επιτρέψουν, άραγε, να ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο της εξαπάτησης του λαού και, μετά την «απομάκρυνση εκ του ταμείου», να πίνουν τα αφεντικά «εις βάρος» του κορόιδου; Θα διδαχτούμε από το παρελθόν;

2. Με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με παράταση του μνημονίου ή όχι, με παραμονή της τρόικας ή όχι, θα φύγουν ή θα είναι εδώ οι πηγές των δεινών (τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, τα νέα μνημόνια διαρκείας, οι κυβερνήσεις αυτής της «περπατησιάς»); Είτε με συνέχιση της κρίσης είτε με κάποια μικρή ανάκαμψη, οι καπιταλιστές (παρόντες και αυτοί, βεβαίως) θα ζητάνε ή όχι «τη μάνα τους και τον πατέρα τους»(αναλόγως: ή για να βγουν από την κρίση ή για να μην επιστρέψουν σε αυτήν); Και με δεδομένη και διακηρυγμένη την πρόθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν με χέρια και με πόδια τους καπιταλιστές, τι θα ωφελήσουν οι μετεκλογικές αυτοκριτικές των «κοψοχέρηδων»; Ποιος, αλήθεια, δεν καταλαβαίνει τη σημασία, σε τέτοιες συνθήκες, να υπάρχει ένα ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά και ένα εργατικό λαϊκό κίνημα με φτερά στα πόδια; Τι υπαγορεύει, λοιπόν, όχι το μέλλον, αλλά το σήμερα και το παρόν;

3. Αλλά και τι θα γίνει με το αύριο και με την προοπτική, με το μέλλον της λαϊκής υπόθεσης; Πρέπει ή δεν πρέπει σε πείσμα των σημερινών αρνητικών συσχετισμών, σε πείσμα εκείνων που ζητάνε από το λαό την «ψυχή του» (δηλαδή να μάθει στη χαμοζωή, να αποδεχτεί το αιώνιο της εκμετάλλευσης και της ληστείας, κλείνοντας τα αυτιά του στην πρόταση του ποιητή: «και στον ίδρω το δικό γίνε συ το αφεντικό»), να κρατιέται ζωντανή η ελπίδα και ανοιχτός ο δρόμος για τις μεγάλες αλλαγές που ταιριάζουν στον 21ο αιώνα, για την κοινωνία εκείνη που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες;”.

KKE sygkentrosi (1)

Υποστήριξε επίσης πως “το ΚΚΕ και κανένα άλλο κόμμα, όντας πιο δυναμωμένο (και, άρα, από καλύτερες θέσεις) θα οργανώνει πιο αποτελεσματικά τους αγώνες του λαού για τα δικαιώματά του. Θα αντιστέκεται, θα διεκδικεί και θα δρα επίμονα για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. θα αντιπολιτεύεται την αντιλαϊκή πολιτική, δουλεύοντας με συνέπεια για την αλλαγή των συσχετισμών, μέσα και έξω από τη βουλή. Θα είναι πρώτο στην προσπάθεια για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που βάζει πλώρη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και μιαν άλλη οικονομία και εξουσία του λαού!”.

KKE sygkentrosi (3)

“Οφείλουμε”, είπε κλείνοντας ο κ. Τζαβάρας, “σε κάθε στιγμή, ως ΚΚΕ και ως λαός, να πολεμάμε το σύστημα, όποιο πρόσωπο κι αν έχει, όποιον κι αν χρησιμοποιεί ως πολιτικό του προσωπικό, και να βγαίνουν στη φόρα τα άπλυτα του συστήματος, τα ιστορικά του όρια, οι αξεπέραστες αδυναμίες του”.

Ζήτησε τέλος από τους εργαζομένους, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να μη δώσουν άλλη περίοδο χάριτος στο σύστημα, “και με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνουν τη νύχτα μέρα για την ενίσχυση του ΚΚΕ”.