ΚΚΕ Λακωνίας για χημικά Συρίας: “Κινδυνεύει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον”

ximika

ximika

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη η τομεακή επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ:

“Συμμεριζόμαστε την έντονη ανησυχία που κυριαρχεί μεταξύ των κατοίκων της Λακωνίας και ιδιαίτερα αυτών που διαμένουν κοντά στα παράλια του νομού. Αιτία είναι η σχεδιαζόμενη προσπάθεια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ να καταστρέψουν τα χημικά της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο, στο αμερικανικό πλοίο «Cape Ray». Επιχείρηση με την ανοχή αν όχι και στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, που για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα περιορίζεται σε ευχολόγια περί «λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί με ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σχεδιάζουν την επιχείρηση αυτή, είναι τεράστιες. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμμετέχει πρόθυμα σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, προκειμένου να διεκδικήσει για την ελληνική αστική τάξη αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή και συμμετοχή στη ιμπεριαλιστική λεία από τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών τρίτων χωρών και την εκμετάλλευση των λαών τους. Ο κίνδυνος η Μεσόγειος και ιδιαίτερα τα παράλια της Λακωνίας να μολυνθούν με χημικά τοξικά απόβλητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι άμεσος.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ είναι εχθρός των λαών, όπως και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί της. Η δράση της ΕΕ και η πολιτική της υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών.

Θύμα αυτού του εγκλήματος θα είναι και πάλι οι λαοί της περιοχής, όπως και οι κάτοικοι του νομού μας. Χρειάζεται τώρα ο λαός να σηκώσει ανάστημα, να κάνει στην άκρη τόσο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ηθικούς αυτουργούς και αυτού του εγκλήματος.

Η Κομματική Οργάνωση Λακωνίας του ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή της Μεσογείου και της περιοχής μας, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Απαιτούμε:

Να μη γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον.

Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων”.