ΚΚΕ Λακωνίας: Πολιτική εκδήλωση και αποκατάσταση του μνημείου στους Μολάους

Το ΚΚΕ Λακωνίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, πραγματοποίησε με επιτυχία πολιτική εκδήλωση στη Σελλασία το Σάββατο 20/10.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου. Ο κ. Κουτουμάνος εξέφρασε την άποψη ότι “η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια μεγάλη αμερικανονατοϊκή βάση που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια το λαό”, σημειώνοντας ακόμη ότι “το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έχει μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης νατοϊκών πιλότων, που αύριο θα σκορπούν το θάνατο στους λαούς”. Για τη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι “είναι μια κακή συμφωνία για τους λαούς τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ” και ότι “προωθήθηκε κατά παραγγελία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την ιδιαίτερη προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ διαιωνίζει επικίνδυνους αλυτρωτισμούς, οδηγώντας ολόκληρη την περιοχή σε κίνδυνο γενικής ανάφλεξης”.

Επίσης, επιχειρηματολογώντας, αμφισβήτησε τη “μεταμνημονιακή εποχή”, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση του λαού, συνέχιση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών ανατροπών, γενίκευση της φορολογίας, απαρέγκλιτη “δημοσιονομική πειθαρχία”, νέες περικοπές ακόμη και κονδυλίων που αφορούν βασικές κοινωνικές ανάγκες και όλα αυτά με ορίζοντα πολλών δεκαετιών.

Αποκαταστάθηκε το μνημείο στην Γκαγκανιά

Νωρίτερα την εκδήλωση είχε ανοίξει ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής Λακωνίας, Βασίλης Βρουλίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της βεβήλωσης του μνημείου του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή Γκαγκανιά Μολάων και ενημέρωσε για την άμεση αποκατάστασή του.

“Η άμεση αποκατάσταση του μνημείου ήταν χρέος στα ποτάμια αίματος που χύθηκαν στη Λακωνία και σε όλη την Ελλάδα για τη λευτεριά και την προκοπή της πατρίδας μας από ντόπιους και ξένους δυνάστες” τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως “τέτοιες ενέργειες ούτε μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν, αντίθετα μας πεισμώνουν. Δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα την προσπάθειά μας για να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό”.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.