Κλείνουν τα γυμνάσια και λύκεια του δήμου Ευρώτα: Διαμαρτυρία για τα Τμήματα Προσανατολισμού

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα σε προχθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση αποφασίστηκε το κλείσιμο των γυμνασίων και λυκείων του δήμου από τις 11 Σεπτεμβρίου. Το συμβούλιο ζητά από τον υπουργό Παιδείας να αλλάξει την απόφασή του που αφορά στα Τμήματα Προσανατολισμού της γ’ λυκείου, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα ΓΕΛ Σκάλας (Θετικών Σπουδών) και Έλους (Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής), αν και διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών. Η κινητοποίηση θα έχει διάρκεια έως ότου εκδοθεί συμπληρωματική υπουργική απόφαση.

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον περιφερειακό διευθυντή να υποβάλουν άμεσα το σχετικό αίτημα ένταξης των δύο τμημάτων των Θετικών Σπουδών στο ΓΕΛ Σκάλας με έντεκα μαθητές και Οικονομίας και Πληροφορικής του ΓΕΛ Έλους με δώδεκα μαθητές. Καλεί επίσης τους τρεις βουλευτές της Λακωνίας και κυρίως τον κυβερνητικό να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου.

“Οι μειωμένες συνεχώς δαπάνες για τις σχολικές μονάδες του δήμου Ευρώτα σε όλα τα επίπεδα δεν προοιωνίζουν μια εύρυθμη εκπαιδευτική χρονιά” σημειώνει ακόμη το δημοτικό συμβούλιο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα αποδεχθεί περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης στην επικράτειά του, κάτι που όπως υποστηρίζει ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.