Κληρικολαϊκή σύναξη στη Στέγη Νεότητας Σπάρτης

klirikolaiki sunaxi 8 Κληρικολαϊκή σύναξη των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των συμβουλίων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων των αρχιερατικών επιτροπειών Σπάρτης, Καστορείου, Ξηροκαμπίου, Γερακίου, Βρεσθένων και Σκάλας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/2 στη Στέγη Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Είχε προηγηθεί τέλεση θείας λειτουργίας στο μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η σύναξη διεξήχθη με πρωτοβουλία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με την ευκαιρία της ανανέωσης της σύνθεσης των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των μελών των φιλόπτωχων ταμείων. Κεντρικός σκοπός ήταν να παρουσιαστούν και να συζητηθούν βασικές πλευρές των καθηκόντων που αναλαμβάνουν.

Τους κληρικούς, τους επιτρόπους και τα μέλη των φιλόπτωχων ταμείων υποδέχθηκε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος, αφού συνεχάρη τα νέα μέλη για το διορισμό τους, τόνισε ότι τέτοιου είδους συναθροίσεις σφυρηλατούν τον πνευματικό δεσμό μεταξύ κληρικών και λαϊκών, έτσι ώστε όλοι μαζί να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της κοινωνικής προσφοράς.

Παίρνοντας το λόγο ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος απευθύνθηκε προς τους νέους επιτρόπους και τα μέλη των φιλόπτωχων ταμείων, επαινώντας τους που δέχθηκαν να υπηρετήσουν από τις θέσεις αυτές την τοπική εκκλησία, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η επιλογή τους φανερώνει την αρετή και την καλοσύνη που τους χαρακτηρίζει.

Ο σεβασμιώτατος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα καθήκοντα αρχικά των εκκλησιαστικών επιτρόπων και στη συνέχεια των μελών των φιλόπτωχων ταμείων. Υπογράμμισε, δε, ότι πρόκειται για δύο σημαντικά διακονήματα, τα οποία πρέπει να ασκούνται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευσυνειδησία, πνεύμα συνεργασίας, πλήρη διαφάνεια, αλλά και πίστη στο Θεό.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν κληρικοί και επίτροποι, θέτοντας προς συζήτηση διάφορα θέματα, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον κ. Ευστάθιο για την εποικοδομητική αυτή συνάντηση.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με μία σύντομη τοποθέτηση του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεόκτιστου, ο οποίος προέτρεψε κληρικούς και λαϊκούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κυρίου μας και να υπηρετήσουν τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την έμπρακτη και πολυποίκιλη στήριξη του συνανθρώπου.

klirikolaiki sunaxi 2klirikolaiki sunaxi 5