Κοινοβουλευτική κόντρα Δαβάκη – Γαβρόγλου για τη μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη (vid)

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την απόφασή του να “πάρει” τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και να τη μεταφέρει στην Τρίπολη εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το βήμα της βουλής ο Θανάσης Δαβάκης, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου για έλλειψη διαλόγου και απαξίωση των θεσμικών φορέων της Λακωνίας, “που ενώ του ζητούσαν συνάντηση επί έξι μήνες προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της Νοσηλευτικής, αυτός εδέησε να τους συναντήσει μόλις πρόσφατα, για να τους ανακοινώσει απλώς τις αποφάσεις του”.

Στη συνέχεια, ο λάκωνας βουλευτής χαρακτήρισε την απόφαση της μεταφοράς της σχολής ατεκμηρίωτη, χωρίς ουσιαστική βάση όσον αφορά στην κλινική εκπαίδευση των φοιτητών και ιδιαίτερα δαπανηρή για το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα, ζήτησε από τον υπουργό να καταθέσει στα πρακτικά της βουλής τις εισηγήσεις των διοικητών των δύο νοσοκομείων, Σπάρτης και Τρίπολης, τις οποίες επικαλέστηκε στην αρμόδια επιτροπή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κατσής, και μιλούσαν για καταλληλόλητα ή μη των δύο νοσοκομείων, όσον αφορά στην παροχή κλινικής εκπαίδευσης στους φοιτητές.

Κλείνοντας ο κ. Δαβάκης, και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Γαβρόγλου, ανέφερε ότι “θα αποτελεί όνειδος για αυτόν η συγκεκριμένη απόφαση” και ότι “η επερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ξαναδεί πολύ σοβαρά το ζήτημα της Νοσηλευτικής Σχολής…”.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: