“Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η απόσχιση των Βοιών”

Trixeilis (front)

Trixeilis

“Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που δημιουργεί μεγάλα εμπόδια στη λειτουργία του δήμου”, χαρακτηρίζει την από 14/3 κατατεθείσα τροπολογία της κ. Πατριανάκου για ανασύσταση του δήμου Βοιών, ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης. Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών αναφέρει:

“Διαμαρτύρομαι έντονα και καταγγέλλω τις συνεχείς προσπάθειες της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου να αλλάξει τα όρια του καλλικρατικού δήμου Μονεμβασίας δύο μήνες πριν τις εκλογές, ακρωτηριάζοντάς τον, με σκοπό να αποσπάσει περισσότερες ψήφους.

Γι’ αυτό το λόγο, έχει καταθέσει για δεύτερη φορά σε άσχετο νομοσχέδιο την ίδια τροπολογία, προσπαθώντας να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε υπουργού.

Συγκεκριμένα την έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης», αρμοδιότητας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, που πιθανώς να είναι και προσυμφωνημένο και το οποίο συζητείται και ψηφίζεται αύριο.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάχρηση του δικαιώματος κατάθεσης τροπολογιών και να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε, ευρισκόμενοι υπό το καθεστώς του φόβου διάλυσης του δήμου μας. Η προσπάθεια αυτή, η οποία αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, πρέπει να σταματήσει”.

Η επίμαχη τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου “Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης”, που έχει ψηφιστεί επί της αρχής και πλέον συζητείται επί των άρθρων στην ολομέλεια της βουλής.