Κοκκινόραχη: Οι 4οι Ιππικοί Αγώνες Αγίας Τριάδος

ippikoi agwnes 2014 (1)

Απολύτως επιτυχημένη ήταν η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου.

Ο εορτασμός της ημέρας ξεκίνησε στην Κοκκινόραχη με την πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος. Μετά το πέρας της λειτουργίας, τρεις αναβάτες με τα άλογά τους έλαβαν από τον εφημέριο της ενορίας την εικόνα της Αγίας Τριάδος και τη μετέφεραν στο χώρο των ιπποδρομιών, διασχίζοντας τα στενά σοκάκια του χωριού.

Στη συνέχεια, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στη γέφυρα Κελεφίνας, πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Ιππικοί Αγώνες Αγίας Τριάδος. Οι ιπποδρομίες, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο ΠΑΟ Κοκκινόραχης, τείνουν να γίνουν θεσμός για την περιοχή της Σπάρτης, καθώς προσελκύουν πλήθος αναβατών και θεατών.

Ιδιοκτήτες με τα άλογά τους από Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία έλαβαν μέρος στους αγώνες, οι οποίοι διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες: ντόπια αραβανιάρικα, ντόπια καλπαδιάρικα και ιπποδρομιακά. Στους νικητές των κατηγοριών απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Μετά τις απονομές ακολούθησε στον ίδιο χώρο το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα και δροσερές μπύρες, και να διασκεδάσουν έως αργά το απόγευμα.

Πλήθος κόσμου όχι μόνο από τις όμορες περιοχές, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και τους γειτονικούς νομούς, παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις. Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτάζουσα Κοκκινόραχη ήσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων.

Το ΔΣ του ΠΑΟ Κοκκινόραχης ευχαριστεί τον πολυπληθή κόσμο για την παρουσία και τη στήριξή του, τους χορηγούς για τις πολύτιμες προσφορές τους, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Με την ευχή το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟ Κοκκινόραχης να “καλπάζει” στους αγωνιστικούς χώρους τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, το ΔΣ εύχεται καλό καλοκαίρι και υγιή επιστροφή στα γήπεδα της Λακωνίας σε όλα τα σωματεία και τους αθλητές τους.

 πηγή – φωτογραφίες: pao-kokk.blogspot.gr

φωτό ιπποδρομιών: ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Θανάσης Ρουμελιώτης και Γιάννης Γκλέκας)s 2014 (24)” width=”150″ height=”150″ />