Κοντέινερ για τις εξέτασεις κορωναϊού στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης και Βλαχιώτη

Δύο προκατασκευασμένα κοντέινερ, ειδικής κατασκευής isobox, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο ενδεχομένως πασχόντων από κορωναϊό και τα οποία θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης και Βλαχιώτη, θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, το περιφερειακό συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη ενέκρινε την διάθεση ποσού μέχρι 200.000 ευρώ για την προμήθεια ειδών σχετικών με την αντιμετώπιση του κορωναϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στην υπηρεσιακή εισήγηση, “κρίνεται απαραίτητο για λόγους πρόληψης, προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας να τελεστεί άµεσα προμήθεια 400 αδιάβροχων προστατευτικών στολών, σε διάφορα μεγέθη, µε µακριά μανίκια (µη αποστειρωμένων) για προστασία του σώματος και 400 προστατευτικών γυαλιών για την οφθαλµική προστασία των επαγγελματιών υγείας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και συναρµόδιων υπηρεσιών (Αστυνομία, ΕΚΑΒ. προσωπικό δομών Υγείας κ.ά) που σχετίζονται µε την διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον 2019-n-CoV”.