Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Κυριών Μολάων

pita Molaoi 19

Για μια ακόμα φορά, τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους Μολάους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου, ανταλλάσσοντας όπως πάντοτε ευχές για μια χρονιά που θα κυριαρχεί το χαμόγελο.

Την πίτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές της τοπικής εκκλησίας, συνεπικουρούμενος από τους π. Στυλιανό Κότσαλη και Ελευθέριο Καναβάρο.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και Κατερίνα Τσαφατίνου, ο πρόεδρος της ΔΚ Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος και ο πρόεδρος της ΤΚ Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Δανάη Μοσχοβάκου καλωσόρισε τους παρευρεθέντες, ευχόμενη πάνω από όλα υγεία, ενώ ο δήμαρχος Μονεμβασίας επαίνεσε το σύλλογο για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, τονίζοντας ότι η συμβολή του στη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου θα είναι σημαντική.

Στη φετινή εκδήλωση ο σύλλογος προσέφερε ως δώρο σε κάθε έναν από τις φίλες και τους φίλους του ένα βότσαλο στο οποίο ήταν ζωγραφισμένο ένα ρόδι (μία δημιουργία/πρωτοβουλία και έργο της αντιπροέδρου κ. Γεωργίας Σαρακινιώτη- Κωστίνα).

Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η κ. Γεωργία Ζουρντού, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου, που είχε ως δώρο εικόνα φιλοτεχνημένη από τον π. Ελευθέριο Καναβάρο. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη λαχειοφόρο δόθηκαν στο ίδρυμα “Αγία Παρασκευή” των Μολάων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων έχει μια μακρόχρονη διαδρομή, που ξεκινά το 1929 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, χάρη στην ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών και των φίλων του. Σκοπός του είναι η ανακούφιση και παρηγορία του πόνου των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι οποίες δυστυχώς το τελευταίο διάστημα είναι πολύ μεγάλες.