Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας

pita

pita 2

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Kinsterna», στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Γράφος ξεκίνησε το χαιρετισμό του με μία μικρή αναφορά στην «Ένωση Εμπορικών Επαγγελματικών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασίας». Ενός φορέα του οποίου ο θεσμικός ρόλος, όπως ανέφερε, μετρά 78 χρόνια ζωής και ιστορίας, ενώ σήμερα αποτελεί μια Ένωση, μια ομπρέλα, που αγκαλιάζει πάνω από εκατό επιχειρήσεις της περιοχής, με τους επιχειρηματίες, τις οικογένειες και το προσωπικό τους.

Στη συνέχεια σκιαγράφησε την εικόνα του επιχειρηματία της Μονεμβασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο όρος “επιχείρηση” και “επιχειρηματίας της Μονεμβάσιας” μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπος, δεν αναφέρεται όμως ούτε σε μετόχους πολυεθνικών ούτε σε μεγαλοϊδιοκτήτες αλυσίδων καταστημάτων ούτε σε μεγαλοεπενδυτές. Στην πραγματικότητα περιγράφει τον ιδιώτη μικρέμπορο, τον ιδιοκτήτη μιας μικρής βιοτεχνίας, ενός καφέ ή μιας ταβέρνας, τον ιδιοκτήτη ενός μικρού οικογενειακού ξενοδοχείου, τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς, τον μεγάλο αιμοδότη, αυτόν που πληρώνει ενοίκιο, δημοτικά τέλη, τέλη παρεπιδημούντων, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Επιμελητήριο, ΑΕΠΙ, φως – νερό – τηλέφωνο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί, κρατώντας όρθιο το μαγαζί του, να δώσει και δουλειά σε δυο-τρεις ακόμα οικογένειες πέραν της δικής του».

pita 1

Ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των μέχρι τώρα δράσεων της Ένωσης, όπως ανοιχτές συγκεντρώσεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, επικοινωνία με παραγωγικές τάξεις για καταγραφή των προβλημάτων τους, εφαρμογή χειμερινού προγράμματος λειτουργίας των επιχειρήσεων, οργάνωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας προγράμματος εκπαίδευσης τεχνικού ασφαλείας για τις επιχειρήσεις της περιοχής που απασχολούν εργαζόμενους κ.ά.

Τυχερός της βραδιάς ήταν ο κ. Τάκης Αγγελάκος, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το φλουρί. Την πίτα ευλόγησαν ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, εφημέριος Μονεμβασίας, και π. Δημήτριος Καστανιάς, εφημέριος Νομίων.

πηγή: monemvasianews.gr

(φωτο: Δημήτρης Σιάχος)