Κοπή πίτας από την ενορία Θεολόγου

pita Theologou

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η ενορία του Θεολόγου, ανήμερα των Θεοφανείων. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, τα παιδιά του Κατώτερου Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινόρραχης, με τη βοήθεια της κατηχήτριάς τους κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου, έπαιξαν ένα επίκαιρο σκετς, ενώ τα παιδιά του Θεολόγου, με την καθοδήγηση της κ. Ρούλας Ζαχαράκη, απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με τις εορτές του Δωδεκαημέρου. Στη συνέχεια η ενοριακή χορωδία της Κοκκινορραχης έψαλλε κάλαντα από όλη την Ελλάδα υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Τριάδας Παλαιοκώστα.

Την πίτα ευλόγησε ο συνταξιούχος ιερέας π. Χρήστος Τσαγκαρούλης, ο οποίος κατάγεται από το Θεολόγο, ενώ τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες κ.κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, Κλεομένης Φιλιαντρής και Ευθύμιος Δημητρόπουλος. Οι κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου είχαν φροντίσει όλα να είναι στην εντέλεια, ενώ το φλουρί έπεσε στον κ. Δημήτριο Μακρή.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο π. Συμεών Παπαγεωργίου και η κ. Ρούλα Ζαχαράκη, ενώ παρευρέθησαν ο συνταξιούχος εφημέριος του Θεολόγου π. Γεώργιος Φιλιαντρής, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Παναγιώτης Σάλαρης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου κ. Νίκη Ζαχαράκη και η διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αδαμαντία Αλέξη.