Κορυφώνονται αυτό το τριήμερο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος για μικρούς και μεγάλους ο δήμος Σπάρτης.

Σήμερα Σάββατο η διασκέδαση ξεκινά στο πάρκο του ΟΤΕ από τις 11.00′ έως τις 14.00′ με εκδηλώσεις για παιδιά με κλόουν, μουσική και παιχνίδια.
Το πάρτυ μεταφέρεται στις 17.00′ στην πλατεία Σαϊνοπούλου (Νέος Κόσμος), όπου και θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για τα παιδιά με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Το κέφι και τη διασκέδαση θα ενισχύσουν οι επαγγελματίες της πλατείας, που θα ψήσουν και θα κεράσουν σουβλάκια όλον τον κόσμο.
Η ημέρα κλείνει με ένα ξέφρενο λάτιν πάρτυ στο πάρκο του ΟΤΕ, με τη συμμετοχή τοπικών ομάδων χορού από τις 20.00′ έως τις 23.00′.

Αύριο σειρά έχει η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών “Mascarata 2016” Mascarata 11στην πόλη της Σπάρτης, που θα ξεκινήσει στις 12.00′ από το άγαλμα του Λεωνίδα στο στάδιο και μέσω της Παλαιολόγου θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου η φιλαρμονική θα παρουσιάσει μουσικό αποκριάτικο πρόγραμμα.
Από τις 17.00′ Βορδόνια, Ξηροκάμπι και Παρόρι προσκαλούν όλους σε σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Καστόρι, στην παραδοσιακή εκδήλωση “Μουντζουροδευτέρα”, με παρέλαση αρμάτων, μουσική και κεράσματα, με την υποστήριξη όλων των τοπικών συλλόγων του χωριού.
Μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν στις περισσότερες πλατείες των τοπικών κοινοτήτων του δήμου, καθώς παραδοσιακά η ημέρα συνηθίζεται να γιορτάζεται ομαδικά στην εξοχή.

Ας ελπίσουμε ο καιρός να σταθεί σύμμαχος και όπου κι αν επιλέξετε να… καρναβαλιστείτε, το laconialive.gr σας εύχεται καλή διασκέδαση και καλή σαρακοστή!