Κορωνοϊός: Προσοχή το επόμενο διάστημα συνιστά ο δήμος Σπάρτης

Συστάσεις προς του δημότες Σπάρτης να ακόμα πιο προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού απευθύνει ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας.

“Οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι εβδομάδες εορτών, με πολλές αναμενόμενες μετακινήσεις προς τη Σπάρτη και τα χωριά μας”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην οποία προτείνεται ενδεικτικά:

“Αποφεύγουμε τις μη απόλυτα αναγκαίες και μη απόλυτα επιβεβλημένες μετακινήσεις και συγκεντρώσεις. Φοράμε συνέχεια τη μάσκα για να μειώσουμε τη μετάδοση του ιού από εμάς και προς εμάς. Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με σαπούνι και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. Αν παρουσιάσουμε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη, απώλεια γεύσης, εμετούς και διάρροιες, συμβουλευόμαστε αμέσως ιατρό, θέτουμε τον εαυτό μας σε απομόνωση και αποφεύγουμε κάθε επαφή με οποιονδήποτε, κλπ”.

Ο δήμος Σπάρτης ήδη πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ στις 12/12, δωρεάν rapid test και έχει προγραμματίσει νέο έλεγχο, για τους δημότες που το επιθυμούν, το Σάββατο 19/12 στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Για πληροφορίες σχετικά με τον Covid-19 οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Υπηρεσία Πρόνοιας: 27310 22226 εσωτ. 120, 121, 123 (εργάσιμες μέρες και ώρες)

Κέντρο κοινότητας: 27313 61240 – 241 (εργάσιμες μέρες και ώρες)

Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης: 27310 93100

Απευθυνόμενος προς την κοινότητα των ρομά συνέστησε “να δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση σε οποιαδήποτε συναναστροφή και μετακίνησή τους και να ακολουθούν άμεσα και πιστά τις οδηγίες του κράτους και τις οδηγίες που τους δίνουν οι αρμόδιοι, χωρίς διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις”.