Κορωνοϊός: 1266 γρήγορα τεστ σε εργάτες γης και κατοίκους στον δήμο Ευρώτα

Σε ενημέρωση προχώρησε ο δήμος Ευρώτα για τις εξελίξεις σχετικά με τον covid-19, καλώντας για άλλη μια φορά τους δημότες να επιδείξουν ψυχραιμία και με σύνεση να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων. Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου αναφέρει τα εξής:

“Από τις 23/9 έως και τις 30/9 καταγράφονται στην περιοχή μας συνολικά 40 θετικά κρούσματα Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης αφροασιατικής καταγωγής. Ο δήμος Ευρώτα, από την πρώτη στιγμή, μερίμνησε για την εύρεση και τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίο μεταφέρθηκαν και απομονώθηκαν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες γης που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και διέμεναν στον Αγ. Ιωάννη (35 άτομα), τη Γλυκόβρυση (τρία) και στο Έλος (δύο). Οι αστυνομικές αρχές συνδράμουν το έργο της ασφάλειας και της τήρησης της τάξης.

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 1266 rapid tests εκ των οποίων 1013 σε εργάτες Αφροασιατικής καταγωγής και 253 σε δημότες μας. Οι περιοχές στις οποίες διενεργούνται έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι ο Αγ. Ιωάννης, η Γλυκόβρυση, το Έλος, η Σκάλα, το Αστέρι, η Μακρυνάρα, ο Λεήμονας , οι Άγιοι Ταξιάρχες, το Περιστέρι, η Μυρτιά και η Στεφανιά. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου μας καθώς και στον καταυλισμό των Ρομά”.