Κτηνοτροφία: Παρέμβαση Δαβάκη στη Βουλή (video)

Davakis

Davakis

Παρέμβαση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης “Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις”, έκανε σήμερα (1/12) ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, υποστηρίζοντας ότι “το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί μια συρραφή των νόμων 4264 και 4315 του 2014, δεν προσθέτει κάτι καινούργιο, ούτε αποτελεί τη βάση για την ώθηση του κτηνοτροφικού τομέα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση”.

Ο κ. Δαβάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση επέδειξε εγκληματική απραξία για έναν σχεδόν χρόνο και αναγκάστηκε να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που αποτελεί «μεταποίηση»του νόμου της ΝΔ”.

Τόνισε ακόμη ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωσή του, που είχε άλλωστε μεγάλες επιπτώσεις και στην οικονομία.

Στη συνέχεια ο λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Γεωργίας, στο φλέγον ζήτημα της νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, θέτοντας παράλληλα -για μια ακόμη φορά- και το αίτημα για φορολογικές απαλλαγές στην πυρόπληκτη περιοχή της Νεάπολης Βοιών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό ζήτημα της αγροτικής εκπαίδευσης, στηρίζοντας την παράταση της λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Οι Επαγγελματικές Σχολές του υπουργείου, όπως για παράδειγμα η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή στη Λάρισα, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, η Οινοποιητική Σχολή της Νεμέας και άλλες, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το μέλλον για την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία μας», υπογράμμισε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία σε βίντεο: