“Κυβέρνηση πολυκομματική: Η ολοκλήρωση των σχεδίων των ξένων κέντρων”

Mitrakos Vaggelis

Mitrakos Vaggelis

του Βαγγέλη Μητράκου

________________________________________________________________________________

Τι θέλουν τα αφεντικά και το κεφάλαιο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο πως κανείς δεν θα τους εμποδίσει στο ξεκοκάλισμα της Ελλάδας;

Μια κυβέρνηση όσο γίνεται πιο πολυκομματική, προσανατολισμένη με ακρίβεια και αφοσίωση, στον αστερισμό των μνημονίων.

Τι τους προσφέρει ο Τσίπρας στο πιάτο;

Αυτήν ακριβώς την πολυκομματική κυβέρνηση που θέλουν σαν τρελοί.

Πρώτα υπέγραψε το μνημόνιο-εξολοθρευτή έτσι ακριβώς όπως το ήθελαν τα αφεντικά και ύστερα προκήρυξε εκλογές για να ολοκληρωθεί το μνημονιακό σενάριο με την εκλογή μιας πολυκομματικής μνημονιακής κυβέρνησης!

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας και οι «συν αυτώ» (για λόγους μικροπολιτικούς) λένε ότι τους έριξαν από την κυβέρνηση οι αποχωρήσαντες διαφωνούντες βουλευτές, οπότε οι εκλογές ήταν μονόδρομος.

Γιατί όμως ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή; Μήπως φοβήθηκε ότι θα την πάρει;

Και κάτι πιο σημαντικό: Στις 26 Αυγούστου 2015, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο Τσίπρας είχε αποκαλύψει πως η απόφαση για εκλογές είχε ληφθεί από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, δηλαδή στις 12 Ιουλίου!

Επομένως ο κ. Τσίπρας αυτοακυρώνεται και αυτοαναιρείται ομολογώντας πως, ασχέτως των πολιτικών εξελίξεων, οι εκλογές ήταν προαποφασισμένες, για να βγει -αναπόφευκτα- μια νέα πλατιά συγκυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα εφαρμόσει τα μνημόνια χωρίς αναστολές και παρεκκλίσεις, ώστε να μη θιγούν, κατ’ ελάχιστον, τα συμφέροντα των «εταίρων» και του μεγάλου κεφαλαίου!

Το γεγονός ότι οι εκλογές, με το σκεπτικό που αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι επιλογή των αφεντικών της ΕΕ αποκαλύπτεται χωρίς ενδοιασμούς και από σχετικές δηλώσεις και την ειδησεογραφία:

– Αμέσως μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα η Μέρκελ, μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά της, δήλωσε: «Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης».

– Ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσχοβισί, διά της εκπροσώπου του, επισήμανε: «Η ευρεία στήριξη στο μνημόνιο συνεννόησης και η προσήλωση στις δεσμεύσεις θα είναι το κλειδί για την επιτυχία».

– Ο Γιούνκερ, διά του εκπροσώπου του, δήλωσε κι αυτός: «Οι εκλογές στην Ελλάδα μπορούν να είναι ένας τρόπος να διευρυνθεί η υποστήριξη στο υποστηρικτικό πρόγραμμα σταθερότητας του ESM που υπεγράφη για την Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Τσίπρα».

– Τέλος, σύμφωνα με τα «Νέα», πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθαρίζει πως «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Αυτό που ουσιαστικά τονίζουν οι εταίροι σε κάθε τόνο είναι πως επιθυμούν ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας και βασικότερα ευρύτερη συναίνεση σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά και την ψήφιση μέτρων.

Με απλά λόγια ο λαός και η ψήφος του χρησιμοποιούνται με χειρουργική ακρίβεια και ύστερα από μακρόπνοους σχεδιασμούς των ξένων κέντρων, για να εκλεγεί μια συγκυβέρνηση, όσο γίνεται πιο πλατιά, που θα εφαρμόσει τα μνημόνια με θρησκευτική ευλάβεια, και η οποία κυβέρνηση θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού με την ψήφο της 20ής Σεπτεμβρίου!

Δηλαδή, όχι μόνο θα διαλέξουμε το σκοινί για να κρεμαστούμε, αλλά, συγχρόνως, θα κλωτσήσουμε οι ίδιοι το σκαμνί κάτω από τα πόδια μας!

Εκτός αν αποφασίσουμε να γίνουμε, πραγματικά, κυρίαρχος λαός και όχι υποχείριο και μαριονέτα.