“Κυβερνητικά Επίκαιρα”

vouli

του Βαγγέλη Μητράκου
___________________________________________________________

Ακρίβεια πάνω σε ισοπεδωμένο εισόδημα

«Ντόμινο αυξήσεων σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών θα επιφέρουν οι ανατιμήσεις που έρχονται στα καύσιμα από την 1η Ιουνίου. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στην αμόλυβδη βενζίνη θα επιβαρύνει διπλά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές βασικών προϊόντων. Αν σε αυτό συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, κατανοεί ότι το… χτύπημα για τους πολίτες θα είναι μεγάλο».

Για τα πανηγύρια

Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το έντυπο κομματικό τους φερέφωνο…:
– ΓΙΑΤΙ η αξιολόγηση θα είναι θετική, αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε σε ΟΛΑ όσα ζητούσαν τα αφεντικά!
– ΓΙΑΤΙ επιβλήθηκε στη συμφωνία και ο δημοσιονομικός κόφτης, που «θα παίρνει κεφάλια» όταν δεν θα επιτυγχάνονται τα “πλεονάσματα του αίματος”.
– ΓΙΑΤΙ αντί για «διαγραφή του δυσβάστακτου κι επαχθούς χρέους» ή (τουλάχιστον) τη δραστική ονομαστική μείωσή του, θα μπουν “ευκολίες” πληρωμής, επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης κλπ κλπ, για να πληρώνουν “γενεές δεκατέσσερις” ελλήνων τα σπασμένα τους.
«Πού είσαι νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»!

Κυβέρνηση Μυνχάουζεν

ΨΕΜΑ: «Κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι εργαζόμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών»
ΑΛΗΘΕΙΑ: «Αρκεί μια ματιά στα χρήματα που θα τους μένουν στην τσέπη μετά την επιδρομή του κράτους: Αν στο 27% των εισφορών για σύνταξη και ασφάλιση υγείας προστεθεί ο φόρος 22% και τυχόν κρατήσεις για εφάπαξ, επικουρική, προκαταβολή φόρου και ΕΝΦΙΑ, θα τους μείνουν γύρω στα 200 ευρώ»!
ΨΕΜΑ: «Κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι άνεργοι…»
ΑΛΗΘΕΙΑ: «Οι άνεργοι της εργασιακής περιπλάνησης (ειδικά οι νέοι) με το νόμο Κατρούγκαλου δεν πρόκειται να λάβουν ποτέ πλήρη σύνταξη, μιας και προϋπόθεση για τη χορήγησή της, πλέον, είναι τα είκοσι έτη εργασίας (από δεκαπέντε) και οι 6.000 μέρες ασφάλισης (από 4.500). Κι όλ’ αυτά με την ανεργία να πλήττει σταθερά πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού και την ανασφάλιστη εργασία να κάνει θραύση».

Οι Χαλίφηδες!

Όσοι πίστευαν πως θα υπήρχε έστω κι ένας από την ισχνή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα είχε την πολιτική εντιμότητα να καταψηφίσει το ασφαλιστικό/φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, πλανήθηκαν οικτρώς.
Αυτοί που παραπλάνησαν τον κόσμο κι εξαπάτησαν την «αριστερά» τάζοντας ελπίδα αποδείχθηκαν ίδιοι και χειρότεροι με τους προκατόχους τους, βάζοντας ως σκοπό της ζωής τους, όχι να υπηρετήσουν το λαό και τη χώρα, αλλά να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία και να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων»!

Κοιμήσου ήσυχη, φτωχολογιά!

Για να είσαι υπουργός Οικονομίας, πρέπει να ξέρεις καλά από χρήμα. Και ο υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ξέρει πολύ καλά: Σύμφωνα με την μπαγιάτικη δημοσίευση του «πόθεν έσχες των βουλευτών» για το 2013, η οικογένεια Σταθάκη εμφανίζεται να έχει 51 εγγραφές ακινήτων! Ο κ. Σταθάκης έχει, επίσης, από κοινού με τη σύζυγό του καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα ύψους 1,9 εκατ. Ευρώ (!!!), ενώ εισέπραξε από πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων το ποσόν των 142.631 ευρώ και διατήρησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας 442.461 ευρώ!
Η φτωχολογιά μπορεί να κοιμάται ήσυχη!

Το «Αριστερόμετρο»

Επειδή κάποιοι τέως «σύντροφοι» μάς εγκαλούν πως ΕΜΕΙΣ που «κατεβήκαμε από το τρένο» διαμορφώνουμε αυθαίρετα το λεγόμενο «αριστερόμετρο», για να κρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, τους προκαλούμε κι εμείς με τη σειρά μας να διαμορφώσουν το δικό τους αριστερόμετρο και να μας πουν ΕΝΑΝ και μόνο αριστερό νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ανάληψη της εξουσίας έως και σήμερα, με τη σύμβαση -βεβαίως- ότι ο όρος «αριστερά» στην πολιτική, σήμερα, αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που αντιμάχονται την αδικία, τις βαθιές ανισότητες και τις διακρίσεις που απορρέουν από την ταξική δομή της καπιταλιστικής κοινωνίας.