Κυκλικός κόμβος στη νότια είσοδο της Σπάρτης

Η εγκατάσταση εργολάβου στο έργο “Κατασκευή κόμβου ρύθμισης κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Σπάρτης – Γυθείου και Εθνικής Αντιστάσεως, περιφερειακής οδού – Προόδου και Πλαταιών και πλησίον ιερού ναού Αγίου Νικολάου” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαρτίου. Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου, η δε χρηματοδότησή του -ύψους 100.000 ευρώ με ΦΠΑ- προέρχεται από το Κληροδότημα Ευάγγελου Φιλιππόπουλου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραχάλιος σημείωσε πως το έργο είναι προσαρμοσμένο στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ ο προκάτοχός του κ. Απόστολος Σκρεπέτης υπογράμμισε ότι το έργο θα συντελέσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Προβλέπεται διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Γυθείου – Εθνικής Αντιστάσεως – Κων. Παλαιολόγου. Με τη λειτουργία του κόμβου αναμένεται η πλήρης ομαλοποίηση των κυκλοφοριακών κινήσεων, καθώς και η αξιοποίηση της περιφερειακής οδού. Επίσης θα γίνει διαμόρφωση της διασταύρωσης των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Αναπήρων – Αγίου Νικολάου – Αγησιλάου, με διάταξη νησίδων. Προβλέπεται, τέλος, η φύτευση πρασίνου επί του κυκλικού κόμβου και επί των πεζοδρομίων που δημιουργούνται.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία “Ιωάννης Κερχουλάς και ΣΙΑ ΕΕ”.