Κυλάκος για την κατάσταση του ΚΥ Βλαχιώτη: “Μαζεύουν τα νερά με πετσέτες και κουβάδες”

laiki syspirosi

Σε καταγγελία σχετικά με την “άθλια” κτιριακή κατάσταση και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Ευρώτα Γιώργος Κυλάκος. Όπως υποστηρίζει μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κέντρο υγείας, διαπίστωσε πως η οροφή έσταζε νερά ενώ κουβάδες και πετσέτες είχαν απλωθεί κατά μήκος του ενός διαδρόμου.

Αναλυτικά αναφέρει πως “τα αλουμίνια μπάζουν νερά ακόμα με μία ελαφριά βροχή.

Το κέντρο διαθέτει δύο μόνιμους γιατρούς, με έναν μόνο οδηγό ασθενοφόρου, ο οποίος όχι μόνο δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες ενός τόσο διευρυμένου δήμου αλλά παράλληλα καλείται να καλύψει και κενά γειτονικών δήμων.

Πολύ συχνά οι εργαζόμενοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να διορθωθούν βλάβες που προκύπτουν.

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το 2021, για τους κατοίκους του δήμου Ευρώτα και κάτω από αυτές τις συνθήκες εργάζεται το λιγοστό προσωπικό.

Η κυβέρνηση, αντί να δώσει επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που προϋπήρχαν και πλέον γίνονται μεγαλύτερες, δίνει ένα ακόμη χτύπημα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας! Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για το 2021, παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και τον στρατηγικό ρόλο που θα έπρεπε να παίζει στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αναγκαιότητα που μέσα από την πανδημία αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο.

Απαιτούμαι άμεσα να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίοι διορισμοί γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγού, ο εξοπλισμός και η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής, και η κάλυψη όλων των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να λειτουργήσει το ΚΥ σαν εμβολιαστικό κέντρο, αφού δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό”.