Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων: “Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στην Ελλάδα το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι”

kynigos

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων εκφράζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την αντίθεσή του, σχετικά με την απόφαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να προβεί σε περικοπές στις νυχτερινές υπηρεσίες αλλά και στις αργίες των θηροφυλάκων.

Όπως υποστηρίζουν, “αυτά αποφασίστηκαν αφού εισπράχθηκαν και συνεχίζουν να εισπράττονται από τους κυνηγούς τα αυξημένα ποσά κατά 13 ευρώ στην Πελοπόννησο και ενώ η ΚΣΕ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι η αύξηση μπήκε για να συνεχίσει το σώμα της θηροφυλακής απρόσκοπτα το έργο του και την επιχειρησιακή του δυνατότητα.

Με λίγα λόγια μας είπαν ψέματα και εισπράττουν χρήματα για ένα σώμα που σιγά – σιγά το διαλύουν και επιχειρησιακά το αχρηστεύουν.

Όσο αφορά το νομό Λακωνίας, οι θηροφύλακες που έχουμε όχι μόνο εργάζονται περισσότερο από ότι προβλέπεται, αλλά με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι αρκετά αποτελεσματικοί έναντι την πάταξης της λαθροθηρίας, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν.

Για αυτό τον λόγο οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας δεν θα επιτρέψουμε, όσα πετύχαμε τόσα χρόνια ως κυνηγετικές οργανώσεις, να καταστραφούν, στην ουσία να χάσουμε στην Ελλάδα το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι.

Αναμένουμε από την ΚΣΕ αλλά και από τις ομοσπονδίες να πράξουν τα δέοντα ώστε το σώμα της θηροφυλακής να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο να ενισχύσει οικονομικά την θηροφυλακή από το Πράσινο Ταμείο, όπως ενισχύει κάθε χρόνο τις οικολογικές οργανώσεις.

Το Πράσινο Ταμείο εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά από τους κυνηγούς και τώρα ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσει για την προστασία του θηραματικού μας πλούτου”, καταλήγει η ανακοίνωση.