Κυπριακή βραδιά στο Γεράκι

Στο Γεράκι βρέθηκε την Κυριακή 22 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Όμιλος Μόρφου Κύπρου, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών. Οι κύπριοι παρουσίασαν μουσικοχορευτική παράσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ο πρόεδρος του λακωνικού συλλόγου κ. Παναγιώτης Αγγελέτος καλωσόρισε τους επισκέπτες, από τους οποίους τον λόγο έλαβαν ο πρόεδρος του συλλόγου τους κ. Χρήστος Παλαόντας, ο γραμματέας κ. Ανδρέας Χατζηκυριάκου και ο μαέστρος της χορωδίας κ. Μιχάλης Χατζηβασιλείου. Με το πέρας των ομιλιών έγινε ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια η χορωδία της Μόρφου τραγούδησε ελληνικά και κυπριακά τραγούδια και το χορευτικό παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Μεγαλονήσου.

Στο τέλος της βραδιάς ο κ. Χάρης Σιαπουτής, μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου, μίλησε για τον τόπο τους. Αναφέρθηκε στα τοπικά ήθη και τα έθιμα, τις εκκλησίες, τις σχολές που υπήρχαν, καθώς και στην πολυήμερη γιορτή πορτοκαλιού που έκαναν κάθε χρόνο. Η Μόρφου, εξάλλου, ήταν ένας απέραντος πορτοκαλεώνας.

Ευχή όλων των παρευρεθέντων ήταν να βρεθεί λύση στο κυπριακό και οι κύπριοι αδελφοί μας να ξαναγυρίσουν γρήγορα στον τόπο τους για να τον ξαναδούν να ανθίζει.