Κυριακάτικη ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή 8 Μαρτίου. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στη διαδρομή Πικουλιάνικα – Πηγή Κανελλάκια – κορυφή Γαϊδουρόραχης – Λατζινίκος – Πικουλιάνικα. Η πορεία είναι διάρκειας περίπου εξήμισι – επτά ωρών και χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας.

Η κορυφή Λατζινίκος βρίσκεται πάνω από τον οικισμό Πικουλιάνικα, σε υψόμετρο 1569μ. Η διαδρομή προσφέρει εναλλαγή τοπίων και πεδίων και πανέμορφη θέα στα ψηλά.

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπουφάν, ζεστό ρουχισμό, σκούφο-γάντια, μπατόν, γκέτες), καθώς και επαρκή ποσότητα νερού.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30′ το πρωί από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ για Πικουλιάνικα, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δίνονται το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 6/3 στον συντονιστή της εξόρμησης Παναγιώτη Παππά (6945832701).