Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από την πηγή Μαγγανιάρη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στη θέση Βαρβάρα με επιστροφή από τα ίδια. Η πορεία είναι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών και χαρακτηρίζεται εύκολη/μέτρια (βαθμός δυσκολίας Α, Α+).

Ανάλογα με τον καιρό και τις δυνάμεις/τον εξοπλισμό της ομάδας, θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το χιονισμένο πεδίο, η οποία θα είναι διάρκειας εξήμισι περίπου ωρών και χαρακτηρίζεται δύσκολη (βαθμός Γ+).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.15′ το πρωί από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ για Μαγγανιάρη, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπουφάν, ζεστό ρουχισμό, σκούφο-γάντια, μπατόν, γκέτες, και επιπλέον κραμπόν-πιολέ για τη β΄ομάδα), καθώς και επαρκή ποσότητα νερού.

Στόχος είναι η γνωριμία με το χειμερινό Ταΰγετο και το καταφύγιο, η εξοικείωση με το περπάτημα στο χιόνι και η απόλαυση της πανέμορφης φύση.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δίνονται το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 21/2 στους συντονιστές της εξόρμησης Κώστα Λαγανά (6974098419) και Ντίνα Τυροβολά (6977285633).