Κυριακάτικη πεζοπορική εξόρμηση στον Πάρνωνα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, από κοινού με τον ΕΟΣ Τρίπολης, εξόρμηση στον Πάρνωνα, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από το χωριό Άνω Βέρβαινα της Βόρειας Κυνουρίας (1.160 μ. υψόμετρο) στους λόφους και τις κορυφές πάνω και πίσω από το χωριό (μέγ. υψόμετρο 1.460 μ.) σε κυκλική διαδρομή.

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο, μπατόν), καθώς και επαρκή ποσότητα νερού. Πηγή υπάρχει στην αφετηρία και στο τέρμα της πορείας.

Το ενδιαφέρον της πορείας αυτής, που έχει πεζοπορικό χαρακτήρα, έγκειται στη θέα από τις κορυφές γύρω από το χωριό προς τις απέναντι οροσειρές και άλλα χωριά της περιοχής. Θα δοθεί επίσης προαιρετικά χρόνος για περίπατο στο χωριό και γνωριμία με την ιστορία του μετά την πορεία.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.45′ το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν το αργότερο έως το μεσημέρι της Παρασκευής 11/10 με τη συντονίστρια της ανάβασης Ντίνα Τυροβολά (6977285633).