Κυριακάτικη πεζοπορική εξόρμηση στο Φωκιανό

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το αδελφό σωματείο του ΕΟΣ Νοτιοανατολικής Λακωνίας, εξόρμηση στην περιοχή του Φωκιανού.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Φωκιανό και, ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια των κατοίκων της περιοχής, θα κατευθυνθεί προς τα Πούλιθρα και το γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιώργη. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παλιό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά Πούλιθρα – Πηγάδι – Πελετά, θα επιστρέψει στο Φωκιανό, σε μια κυκλική πορεία.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο εναλλακτικών πορειών: της πρώτης (Φωκιανός – Πούλιθρα), με διάρκεια 3 ώρες, όπου, καταλήγοντας στα Πούλιθρα, μπορούν να επιστρέψουν στο Φωκιανό με αυτοκίνητα (για τα οποία θα έχουν φροντίσει οι οργανωτές), και της δεύτερης, με διάρκεια 7 ώρες, όπου οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν την πορεία για Πηγάδι – Πελετά – Φωκιανό.

Στοιχεία διαδρομών:

1η: ώρες πορείας περίπου 3 – βαθμός δυσκολίας: Α++ (εύκολη – μέτρια)

2η: ώρες πορείας περίπου 7 – βαθμός δυσκολίας: Β+ (μέτρια+)

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 6.15′ (ακριβώς) το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Σκάλα, όπου και θα υπάρξει συνάντηση με τους ορειβάτες του ΕΟΣ ΝΑΛ. Στη συνέχεια μετάβαση σε Άγιο Δημήτριο Ζάρακος – Φωκιανό, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας. Μετά τις πορείες, παραμονή στο Φωκιανό για βουτιές στα καταγάλανα νερά του πανέμορφου κόλπου και στις τοπικές ταβέρνες για φαγητό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 22/9 στη συντονίστρια της ανάβασης κ. Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977 285633).