Κόντρα για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου

Tatoulis - Gontikas

Tatoulis - Gontikas

“Ούτε ένα ευρώ δεν κόστισαν στους πολίτες οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες έκαναν τον τόπο μας μέσα σε δυο μόλις χρόνια ανταγωνιστικό προορισμό για τον τομέα του τουρισμού. Η Πελοπόννησος έγινε της μόδας”, δηλώνει ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου κ. Νίκο Γόντικα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει την περιφερειακή αρχή “να αφήσει τους “μύθους” και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία με τιμολόγια και ονόματα για το πού δόθηκαν τα 5,5 εκατομμύρια για την προώθηση της Μυθικής Πελοποννήσου”.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως “έργο-σημαία” αυτό της ανάπτυξης και προβολής του τουρισμού της Πελοποννήσου, σημειώνοντας παράλληλα ότι επί νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων δαπανούνταν περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για αποσπασματικές διαφημιστικές ενέργειες, που δεν είχαν τα σημερινά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση κατά 20% της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και την επίτευξη του στόχου επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, αφού οι πτήσεις ήδη ξεκινούν.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του επικεφαλής του ΚΚΕ, ο περιφερειάρχης τις χαρακτήρισε ως “άνθρακας ο θησαυρός”, αφού όπως είπε όλες οι ενέργειες έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, χωρίς να εντοπιστεί πουθενά πρόβλημα.

Ο κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας αφενός ότι από αυτές τις νέες πτήσεις που προσεγγίζουν την Πελοπόννησο ζουν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες πελοποννήσιοι, αφετέρου ότι “πίσω από την αγωνία του εκπροσώπου του ΚΚΕ είναι τοπικοί δημοσιογράφοι οι οποίοι αγωνιούν για το αν υπάρχει κάποια διαφημιστική πίτα που κάποιοι συνάδελφοί τους νέμονται”, γεγονός που διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση.

Για “ελλιπείς γνώσεις και για αποσπασματική ενημέρωση που καταλήγει στη διατύπωση ψευδών γεγονότων” κατηγόρησε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ντίνα Νικολάκου τον κ. Γόντικα, απαντώντας στην επερώτηση του τελευταίου σχετικά με πρόγραμμα τουριστικής προβολής που τρέχει η Ανώνυμη Εταιρεία “Πελοπόννησος ΑΕ”, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι επρόκειτο για ένα έργο που η “Πελοπόννησος ΑΕ” κατέθεσε στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ, η οποία αφού εξέτασε το φάκελο τον ενέταξε για χρηματοδότηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. “Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό, αφού, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, εμείς δεν έχουμε χρεώσει ούτε ένα ευρώ για την προβολή της Πελοποννήσου από τα χρήματα των ελλήνων πολιτών, αλλά έχουμε εντάξει όλο το σχεδιασμό μας σε κοινοτική χρηματοδότηση”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νικολάκου.

Αναφορικά με το έργο των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που “έτρεξε” η Περιφέρεια κατά την προηγούμενη διετία, η ίδια ανέφερε ότι όλοι οι διαγωνισμοί είναι αναρτημένοι στο “Διαύγεια”, ομοίως και οι συμβάσεις.

Σχετικά με τη συμβολή της Περιφέρειας στις νέες πτήσεις που προσεγγίζουν από πέρυσι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η κ. Νικολάκου τόνισε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα επισταμένων ενεργειών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις νέες πτήσεις της Easy Jet, της Ryan Air αλλά και της Aegean, γεγονός που έφερε την Πελοπόννησο δεύτερη σε αύξηση της τουριστικής κίνησης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Αναφορικά με το έργο των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, φορέας υλοποίησης και δικαιούχος του οποίου είναι η ανώνυμη εταιρεία “Πελοπόννησος ΑΕ”, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας και ότι αποτελεί ένα πλέγμα διεθνών διαγωνισμών που αφορούν δημοσιότητα αλλά και τουριστικές υποδομές, όπως η τουριστική σήμανση απ’ άκρη σ’ άκρη της Πελοποννήσου.

Τέλος, ανέφερε ότι “πέφτει σε αντιφάσεις ο επικεφαλής του ΚΚΕ, ο οποίος από τη μια λέει ότι θα πάει στο “Πελοπόννησος ΑΕ” να πάρει στοιχεία και από την άλλη εγκαλεί για τον ίδιο λόγο και την Περιφέρεια, παραγνωρίζοντας ότι πρόκειται για διακριτούς φορείς”.