Κύμα αλληλεγγύης στην ηλικιωμένη που κάηκε το σπίτι της στο Καστόρι

Άμεση είναι η αντίδραση των κατοίκων του Καστορείου, που στέκονται στο πλευρό της 70χρονης της οποίας το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς από τη χθεσινή φωτιά. Οι συμπατριώτες της συγκρότησαν από την πρώτη στιγμή επιτροπή αλληλεγγύης και απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει.

Η άτυχη γυναίκα φιλοξενήθηκε χθες το βράδυ σε ξενώνα του χωριού, ενώ από σήμερα το πρωί εθελοντική ομάδα πασχίζει να καταστήσει και πάλι κατοικήσιμο το οίκημα.

Η επιτροπή εξέδωσε χθες την ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση:

“Μέσα στη μαυρίλα της καταστροφής να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πυροσβεστική Σπάρτης και τους ακούραστους εργάτες της, στο περιπολικό άμεσης δράσης που μετέφερε τη γυναίκα στο κέντρο υγείας Καστορείου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Σπάρτης, στον ιερέα του χωριού πατέρα Νεκτάριο, στους εκπροσώπους του δήμου και του Καστορείου, στους τοπικούς συλλόγους και φορείς (Εμποροεπαγγελματικό, Λουσίνα, Πολυδεύκη, Φιλόπτωχο), και βέβαια στους συμπατριώτες που έτρεξαν να βοηθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς και σε συνανθρώπους από τις Κροκεές και την Αθήνα που προθυμοποιήθηκαν να στείλουν κάθε είδους βοήθεια. Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε όλοι/-ες μαζί να ξανακάνουμε τον καμένο χώρο κατοικήσιμο. Κάθε βοήθεια δεκτή και πολύτιμη! Κανένας μόνος του στα δύσκολα!”.