Λέσχη Αυτοκινήτου: “Απαράδεκτη η απόφαση να μην υπάρχει γιατρός στον αγώνα των Καρυών”

Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Λακωνίας να μην διατεθεί γιατρός για τον αγώνα Timed Rally Challenge, που διοργανώνεται στις 2/7 στις Καρυές, εκφράζει η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης. Αφού σκιαγραφεί το προφίλ της Λέσχης, που έχει καταγράψει τριάντα χρόνια δραστηριοτήτων σε θέματα οδικής ασφάλειας και όχι μόνον, ο πρόεδρός της κ. Λάμπρος Λαμπρόπουλος αναφέρει τα εξής απευθυνόμενος στον κ. Μπότσιο:

Στα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της ΛΑΣ είχαμε μια άψογη και εξαιρετική συνεργασία και στήριξη του σωματείου μας από το γενικό νοσοκομείο Σπάρτης.

Δυστυχώς για πρώτη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον ως απαράδεκτη την απόφασή σας το νοσοκομείο Σπάρτης να μην διαθέσει ιατρό για τη διοργάνωση που έχουμε στις 2 Ιουλίου. Είναι ένας αγώνας με την έγκριση της ΟΜΑΕ και της Αστυνομικής Δ/νσης Πελοποννήσου, αλλά και με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού.

Αν αναλογιστούμε ότι το άθλημα που υπηρετούμε κατέχει τη δεύτερη θέση σε φιλάθλους παγκοσμίως μετά το ποδόσφαιρο, είναι βέβαιο ότι εκτός των συμμετεχόντων στον αγώνα θα υπάρχουν και χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας θέλουν υποχρεωτικά την παρουσία ιατρού σε αγώνες αυτοκινήτου, καρτ και μοτοσικλέτας.

Πιστεύουμε -και μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι- ότι η αποστολή του ιδρύματος που προσφάτως υπηρετείτε δεν έχει την αποστολή μόνο του καθημερινού “πελατολογίου”, αλλά θα πρέπει να έχει και την κοινωνική του παρουσία στα δρώμενα της κοινωνίας, με πολλούς και διαφόρους τρόπους και ένας από αυτούς -κατά τη γνώμη μας πάντα- είναι η στήριξή του σε σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσφέρουν στην κοινωνία και στηρίζουν οικονομικά δεκάδες επιχειρήσεις του τόπου μας.

Παρακαλώ ενημερώστε μας για το τι επιπλέον μέτρα θα έχετε πάρει στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, γιατί στο έγγραφό σας λέτε ότι θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πώς θα παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, όταν η διοργάνωση είναι 31 χλμ από το νοσοκομείο.