“Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα…”

Mpouloumpasi Ava

Mpouloumpasi Ava

άρθρο της ‘Αβας Μπουλούμπαση

 _________________________________________________________________________________

Η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα -και- στην επικοινωνιακή της πολιτική ενόψει των εκλογών.

Η αρχική της επιλογή ήταν η επένδυση στην τρομοκράτηση και τον φόβο. Μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιαζόταν σε όλους τους τόνους, ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν ένας σύγχρονος Αρμαγεδδώνας. Θα επικρατήσει χάος, θα μας διώξουν από την Ευρώπη, θα χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών, τα ΑΤΜ θα γίνουν κονσερβοκούτια, θα κατεβούν ακόμη κι οι εικόνες από τις εκκλησίες. Ακόμη και με το μακελειό στο Παρίσι πάσχισε να διασυνδέσει ο κ. Σαμαράς τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεθνή τρομοκρατία (για να εισπράξει βέβαια τα γνωστά επιτιμητικά σχόλια από τους γάλλους).

Όταν το επιτελείο του κ. Σαμαρά είδε πως η «ζύμη» δεν πέτυχε, άλλαξε κατεύθυνση. Τα ‘βαλε με τις λέξεις και το ουσιαστικό τους περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τη λέξη «αλήθεια» σε όλες τις πτώσεις. Πόση αλήθεια άραγε έκρυβαν οι υποσχέσεις του περί σκισίματος του μνημονίου πριν τις εκλογές του 2012; Το πολυδιαφημισμένο «success story», που δεν έκρυβε παρά τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, τους φτωχοποιημένους και τις 7.000 αυτοκτονίες; Τις αμετροεπείς διαβεβαιώσεις του ότι αποκλείεται να παρθούν νέα μέτρα, ενώ το e-mail του κ. Χαρδούβελη κινείται στην εντελώς αντίθετη τροχιά; Την επιμονή του να μιλά για το χαράτσι που θα καταργηθεί (ναι! αυτό που μεταλλάχθηκε στον απεχθή ΕΝΦΙΑ, που προεκλογικά υπόσχεται σταδιακά και αόριστα να μειώσει);

Όμως αυτή η ολομέτωπη επίθεση, όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στη νοημοσύνη μας, δείχνει δύο πράγματα: από τη μια, τον πανικό ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που καταρρέει, κι από την άλλη την ορθότητα των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και στόχοι μιας πολλαπλά δοκιμαζόμενης κοινωνίας. Δείξε μου τον εχθρό σου να σου πω ποιος είσαι, λέει ο λαός μας. Αυτοί που τα πέντε μνημονιακά χρόνια δεν έκαναν άλλο από το να κάνουν δηλώσεις μετανοίας στην κ. Μέρκελ, αυτοί που μετέτρεψαν τον ραγιαδισμό σε εθνική πολιτική, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε διάλυση και τον λαό σε εξαθλίωση, δεν μπορούν παρά να πολεμούν με όλους τους τρόπους όσους πασχίζουν για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια, που δικαιούται η χώρα και ο λαός μας.

Εμείς, με επίγνωση των δυσκολιών, ζητούμε τη στήριξη, την ενεργητική συμμετοχή και την ψήφο των συμπολιτών σε έναν πολυμέτωπο αγώνα: για να πούμε ένα μαζικό και αποφασιστικό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Για να σταματήσουμε την ανθρωπιστική κρίση, για να αντικαταστήσουμε τα μνημόνια με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, για να υλοποιήσουμε την Ανατροπή και, το σημαντικότερο, για να στηριχτούμε μόνο στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και να μη γίνουμε όμηροι ημεδαπών και εξωχώριων οικονομικών και πολιτικών ελίτ και διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Τα μηνύματα από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη των λαών είναι μηνύματα της ελπίδας που έρχεται! Αλλά ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ! Καλό αγώνα!

_________________________________________________________________________________

Άβα Μπουλούμπαση

υποψήφια βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ