Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Καστόρειος Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου

Η τοπική κοινότητα Καστορείου του δήμου Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου και η περιφερειακή ενότητα Λακωνίας με την ευγενική υποστήριξη του “Όλοι μαζί μπορούμε” και της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, προκηρύσσει τον 6ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου (ακριβής μέτρηση 22.400μ), τον 2ο αγώνα 5,5 χλμ “Διάσχιση ποταμού Κάστορα”, καθώς και παιδικό αγώνα 1 χλμ για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 23 Δεκεμβρίου στο Καστόρι.

Η ώρα διεξαγωγής ορίζεται στις 10.00′ πμ για τον ορεινό ημιμαραθώνιο, στις 10.30′ πμ για τον αγώνα των 5,5 χλμ και στις 10.40′ πμ ξεκινά ο αγώνας του 1 χλμ για τα παιδιά. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.

Συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο μπορείτε να δηλώσετε εδώ. Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 18/12 το μεσημέρι. Την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες εγγραφές.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα 5,5 χλμ διάσχισης του Κάστορα, συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε εδώ. Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 18/12 το μεσημέρι. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες.

Για τον αγώνα παίδων δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα.

Συλλογή τροφίμων

Και φέτος ο αγώνας γίνεται με τη συμβολή του “Όλοι μαζί μπορούμε”. Έτσι, ενώ διατηρείται η δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα, εντούτοις η μοναδική “υποχρέωση” των συμμετεχόντων είναι να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν στην ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Τρόφιμα μπορούν επίσης να προσφέρουν και οι επισκέπτες.

(φωτό: Βασίλης Λαγανάς)