Λακωνία: Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών με λεία που ξεπερνά τις 18.000 ευρώ

φωτό αρχείου

Eννέα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ευρώτα και Σπάρτης εξιχνιάστηκαν από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν στη Σπάρτη ένας 21χρονος και ένας 18χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 7/9/2021 έως και τις 9/9/2021 διέπραξαν συνολικά οκτώ κλοπές σε αντλιοστάσια – γεωτρήσεις και μία σε θερμοκήπιο. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χάλκινα καλώδια,  η συνολική αξία των οποίων σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους και παραπλήσιους χώρους αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μερικώς καμένα τμήματα καλωδίων και πλαστικών περιτυλιγμάτων αυτών.

Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.