Λαμπρός εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Μαγούλα

Koimisis Theotokou Magoula

eortasmos

Η ενορία της Μαγούλας Σπάρτης τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Παναγία και πανηγύρισε επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ενοριακό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή ιερέων από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και των δύο ιεροδιακόνων της ιεράς μητροπόλεώς μας.

Koimisis Theotokou Magoula

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, χαρακτηρίζοντάς τη το μεγαλύτερο δώρο που έκανε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην ανθρωπότητα. Επίσης μίλησε για τον μεσιτικό ρόλο της, μεταξύ Θεού και ανθρώπων, την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι πιστοί μαζί Της αφού σε Αυτήν προστρέχουν σε κάθε δυσκολία τους, αλλά και για τη σημασία του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής.

eortasmos (2)

Ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό έδωσε ο εκ Πειραιώς καλλιφωνότατος πρωτοψάλτης κ. Ευάγγελος Σφακιανάκης, τον οποίο θαύμασε το πολυπληθές εκκλησίασμα. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

eortasmos (1)

πηγή: immspartis.gr