Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καραβά

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε ο οικισμός του Καραβά τη μνήμη των πολιούχων του Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης κατά το διήμερο 20 και 21 Μαΐου.

Tο Σάββατο, λίγο πριν το πέρας του εσπερινού στον εορτάζοντα ενοριακό ναό, έγινε λιτάνευση των εικόνων των εορταζόντων αγίων και της συνπολιούχου του οικισμού Παναγίας.

Αργότερα πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι˙ το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα ψητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και γλέντησαν έως αργά το βράδυ με μουσικές και τραγούδια.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Όπως συνηθίζει στις θρησκευτικές εορτές, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε άρτο υπέρ υγείας των μελών του και όλων των κατοίκων και μία εικόνα των αγίων για τη λαχειοφόρο αγορά της ενορίας.

Όπως προστάζει η τοπική παράδοση, με το πέρας της λειτουργίας στήθηκε ένα μικρό γλέντι για τους παρευρισκόμενους.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους εκείνους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού.