Λαϊκές: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν παραγωγοί και επαγγελματίες

Το αίτημα των ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών για συνάντηση και ενημέρωση από τον πρωθυπουργό σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, έφεραν στη βουλή οι τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Οι τρεις προαναφερθέντες κατέθεσαν σχετική αναφορά προς τον πρωθυπουργό, με την επιστολή και το υπόμνημα προτάσεων τριών ομοσπονδιών.

Ως γνωστόν, στις 15 Απριλίου τέθηκε υπό δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, με το οποίο επέρχονται σαρωτικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο συναντήσεων που είχαν πραγματοποιήσει με τον αρμόδιο υπουργό και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, οι ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών εξέθεσαν τις διαφωνίες τους επί συγκεκριμένων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις.

“Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του υπουργού κ. Γεωργιάδη για βελτιώσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, προωθούνται εν τέλει οι ρυθμίσεις που είχαν προαποφασιστεί” σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, “αλλαγές που διαλύουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για να εισέλθουν «νομικά πρόσωπα» με μεγάλη ευκολία, διευκολύνοντας παράλληλα τον αποκλεισμό παραγωγών πωλητών σε πολλές περιπτώσεις”. Οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν λοιπόν τον πρωθυπουργό αφενός να ικανοποιήσει το αίτημα των ομοσπονδιών για συνάντηση, αφετέρου να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.