“Λαϊκή Ενότητα: Η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών”

pena

pena

γράφει ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Χρηστάκης

________________________________________________________________________________

Φίλοι,

Τα μηνύματα που έρχονται από μεγάλες λαϊκές εκλογικές περιφέρειες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Ένα 15% για το κόμμα της πραγματικής, ριζοσπαστικής αριστεράς, την πρωτοεμφανιζόμενη “Λαϊκή Ενότητα” είναι εφικτό.

Αποσβολωμένοι οι αριστεροί, αλλά και ευρείες μάζες χαμηλόμισθων, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών από την άθλια υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά νομιμοποίησης μνημονίων και διαπλοκής που επέδειξε ο πρώην “αριστερός” πρωθυπουργός και θυμωμένοι που το ίδιο αυτό “μειράκιο” καταρράκωσε το ηθικό προβάδισμα της τίμιας αριστεράς είναι έτοιμοι για το μεγάλο “όχι”, ένα ακόμη περήφανο “όχι”!

Υπάρχει ελπίδα για την αριστερά, για τον τόπο, για το λαό μας! Δε θα τα ξεπουλήσουμε όλα!

Με μπροστάρηδες τον αταλάντευτα ριζοσπάστη πολιτικό Λαφαζάνη, τον οικονομολόγο Λαπαβίτσα, την αδιάφθορη Κωνσταντοπούλου, τον ευρηματικό Αλαβάνο, τον εμβληματικό Γλέζο, το μαχητή των δρόμων Στρατούλη θα αναγεννηθεί το ελεύθερο, ελληνικό φρόνημα.

Τώρα ήρθε η μεγάλη ώρα. Οι αντίπαλοι παραπαίουν.

Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ αποδομείται μέρα με τη μέρα. Του έμειναν τα υπολείμματα του συντηρητικού Συνασπισμού και τυχοδιώκτες πασόκοι. Ο Τσίπρας χάνει συνεχώς σε δημοφιλία. Θα τους βαρύνουν τρία εγκλήματα εσχάτης προδοσίας:

α) νομιμοποίηση μνημονίων άθλιων κέντρο-δεξιών κυβερνήσεων,

β) νομιμοποίηση διαπλοκής,

γ) καπήλευση αριστερής ιδεολογίας και οραμάτων.

Δε θα ξεπεράσει το 20% στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Η ΝΔ, με τον αγοραίο λόγο του “μαχαλόμαγκα” αρχηγού της, δεν πείθει. Διατηρεί δυνάμεις βέβαια και εύχεται οι έλληνες να ξεχάσουν το παρελθόν της. Δύσκολα θα ξεπεράσει το 15% στις επερχόμενες εκλογές.

Το ΚΚΕ, αν και μαρσάρει με καλοκαιρινές συγκεντρώσεις-λιτανείες, δύσκολα θα ξεφύγει από το 6%.

Το “Ποτάμι” θα πάρει ένα 5%, γιατί το σπρώχνουν από παντού. Βέβαια, στερείται πολιτικού λόγου και έχει για αρχηγό μια αξιοθρήνητη low lifestyle φιγούρα, που μας υπενθυμίζει ότι οι εργοδότες του τού κόλλαγαν ένσημα από την κούνια.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” δεν θα πιάσουν το 3% και κάπου εδώ μας τελειώνουν.

Γρίφος η “Χρυσή Αυγή”, η οποία με την έξυπνη αντιμνημονιακή της πολιτική και την έντεχνη μετριοπάθεια που επεβλήθη στα θερμοκέφαλα μέλη της, κατά την περίοδο της δικαστικής έρευνας των ανομημάτων της, φοβάμαι ότι θα κερδίσει πολλές ψήφους και θα εδραιώσει διφήφιο ποσοστό (10-12%).

* Άλλο ένα κατόρθωμα του Τσίπρα, αν γίνουν πρωταγωνιστές ή ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων οι ακροδεξιοί!

Πασόκ με Φώφη βλέπει ένα 4%. Άοσμη, άγευστη, αδιάφορη πολιτικός με θρύλο μπαμπά και φτιαγμένους, πρώην πένητες, αυριανιστές που θα την ακολουθούν μέχρι θανάτου.

Η Ένωση Κεντρώων ίσως μπει στη βουλή, ως ψήφος χαβαλέ και διαμαρτυρίας.

Ιωάννης Χρηστάκης

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

* Όσοι, πρώην σύντροφοι, παραμένουν στον εκτρωματικό ΣΥΡΙΖΑ ας το ξανασκεφτούν. Μένει χρόνος να αγκαλιαστούμε ξανά και να βρεθούμε στους γνώριμους δρόμους της αξιοπρέπειας, της εθνικής υπερηφάνειας, των αγώνων για λαϊκή κυριαρχία.