Λαϊκή Ενότητα Λακωνίας: “Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το δυστύχημα της Σκάλας”

Laiki EnotitaΟργή και οδύνη πλημμυρίζει τον κόσμο της εργασίας στη Λακωνία και πανελλαδικά. Σε τραγικό δυστύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών απόφραξης και καθαρισμού του αποχετευτικού δικτύου του δήμου Ευρώτα, έχασαν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι, ένας τρίτος χαροπαλεύει και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Για άλλη μία φορά, ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στο βωμό της ελεύθερης αγοράς. Μιας άναρχης και ασύδοτης αγοράς που θέλει ολοένα και περισσότερα κέρδη για την εργοδοσία˙ που απαιτεί κακοπληρωμένους εργαζόμενους, εντατικοποίηση της εργασίας και κατάργηση κάθε μέτρου ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

Θεωρούμε ότι η ανάθεση εκτέλεσης εξειδικευμένων και επικίνδυνων εργασιών σε ανειδίκευτους εργαζόμενους και χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και προστασίας αποτελεί βαριά εγκληματική ενέργεια.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, την ανάδειξη των υπευθύνων και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Καταγγέλλουμε ως ηθικούς αυτουργούς όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), οι οποίες συμφώνησαν και νομοθέτησαν την κατάργηση εκείνων των μέτρων και μηχανισμών που ασκούσαν έναν ελάχιστο έλεγχο για τις επικρατούσες συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων

Ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες

Είμαστε κοντά τους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους.