Λαϊκή Ενότητα: Οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές Λακωνίας

Να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου καλούν τον λαό οι υποψήφιοι του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Λακωνίας. Το ακόλουθο κείμενο – πρόσκληση έχει τίτλο “Η χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα” και αναφέρεται στη γενικότερη πολιτική στάση της ΛΑΕ:

“Είναι η πιο συνεπής αριστερή αντιμνημονιακή δύναμη.

Έφερε ένα νέο πολιτικό και ηθικό υπόδειγμα, όπου η δέσμευση απέναντι στο λαό είναι υπέρτερη από τις καρέκλες της εξουσίας.

Είναι στην πρώτη γραμμή όλων των μεγάλων αγώνων. Στις πλατείες, στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ, στον αγώνα κατά των μνημονίων, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, των κοινωνικών αγαθών, των μισθών και των συντάξεων.

Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις αφήξεις βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς του απεχθούς χρέους, της ευρωζώνης και της επιτροπείας.

Έχει την αντίληψη της συνεργασίας της αριστεράς και της κοινής δράσης στους αγώνες του λαού.

Έχει αποτελεσματικότητα στους αγώνες, αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών, διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά, ανακόπτοντας την ιδιωτικοποίηση αρχαιολογικών, πολιτιστικών και ελεύθερων δημοσίων χώρων και ακυρώνοντας αντιπεριβαλλοντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής.

Μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος”.