Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα: “Εγκληματικό το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στον τόπο μας”

Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ευρώτα καταγγέλλει ότι την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος είχε καλέσει, χωρίς να το γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, δύο εκπροσώπους της εταιρίας ΤΕΡΝΑ προκειμένου να ενημερώσουν για το έργο της εταιρείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη, πρόκειται για “έργο έγκλημα που αφορά στη δημιουργία εργοστασίου διαλογής απορριμμάτων και αντίστοιχα χώρο ταφής για όλο το νομό Λακωνίας στη θέση “Ξηροκάμπια”. Ένα έργο που όχι μόνο θα υποβαθμίσει την περιοχή μας, αλλά είναι έγκλημα για τη ζωή μας και το περιβάλλον. Ένα έργο που είναι κόντρα στα συμφέροντα των δημοτών μας, αφού θα εκτινάξει τα δημοτικά τέλη έως και πέντε φορές!”. Συνεχίζοντας την ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει πως “είναι μακρά γελασμένοι ότι θα τους αφήσουμε να παραπλανήσουν τους συμπολίτες μας! Μετά από έντονες διαμαρτυρίες μας όχι μόνο επί της διαδικασίας, όπως έκαναν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι πλην του δημοτικού μας συμβούλου, αλλά επί της ουσίας του εγκληματικού αυτού έργου για τον δήμο μας, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι θα είναι μπροστά στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για να στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών”.

Για το σκοπό αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση διοργανώνει ανοικτή ομιλία-συζήτηση περί της διαχείρισης των σκουπιδιών το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 7.00′ μμ στην καφετέρια Κυριακάκου. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας και ο υποψήφιος δήμαρχος Ευρώτα Γιώργος Κυλάκος.