Λαϊκή Συσπείρωση: “Πού πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω προγραμματικών συμβάσεων;”

Ανακοίνωση – καταγγελία της περιφερειακής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”:

laiki syspirosi“Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ιδιώτες επιχειρηματίες μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Πελοπόννησο ΑΕ για μελέτες, για τουριστική προβολή, για έργα.

Ζητήσαμε στην οικονομική επιτροπή να γίνει συζήτηση για τη σκοπιμότητα, ωφελιμότητα και αναγκαιότητα όλων αυτών των δράσεων και μάλιστα μέσω προγραμματικών συμβάσεων.

Για να τεκμηριώσουμε τη διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων, ζητήσαμε, και μάλιστα γραπτά, να μας δοθούν τα παραδοτέα όλων αυτών των συμβάσεων. Αρνήθηκαν με επιχείρημα το ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους.

Προσφύγαμε γραπτά στην αναπτυξιακή της Περιφέρειας, την Πελοπόννησο ΑΕ, ζητώντας από εκεί τα στοιχεία. Ούτε που μας απάντησαν.

Θέσαμε το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (26/4/2017), το προεδρείο δήλωσε αναρμοδιότητα, η κ. Νικολάκου μας επιτέθηκε με το γνωστό της ύφος και ο κ. Τατούλης σιώπησε.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αποφύγουν το πικρό ποτήριο. Θα δώσουν λόγο για το πού πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω των προγραμματικών συμβάσεων με τις αναπτυξιακές ΑΕ.

Θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία, θα τα φέρουμε στο περιφερειακό συμβούλιο και θα λογοδοτήσουν στο λαό. Σε κάθε περίπτωση και από τη θέση της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή, θα ασκήσουμε τον εργατικό λαϊκό έλεγχο και αντιπολίτευση, ευθύνη που μας έδωσε ο λαός της Πελοποννήσου”.