Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης: “Καμία αύξηση, στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ! Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα”

nero

Να αποσυρθεί πάραυτα το θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σπάρτης από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Σπάρτης, η οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή πως προσπαθεί εν μέσω πανδημίας να περάσει “μουλωχτά” αυξήσεις στο νερό. Εξάλλου καλεί σωματεία, φορείς, προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και όλο τον κόσμο να αντιδράσουν στις επικείμενες αυξήσεις.

Όπως υποστηρίζει: “Η δημοτική αρχή Δούκα θέλει εν μέσω πανδημίας, να περάσει στα μουλωτά την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΣ που θα φτάνει το 300%! Δεν θα τους περάσει!

Διανύουμε μία περίοδο που η αγωνία κάθε λαϊκής οικογένειας βρίσκεται στο βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο κόσμος, την πανδημία.

Την ίδια στιγμή που κάθε οικογένεια ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, για την υγεία των ευπαθών ομάδων, η δημοτική αρχή «βρήκε παπά να θάψει», όπως λέει ο λαός μας. Αξιοποιεί με σχεδιασμό αυτές τις συνθήκες για να φέρει την αύξηση των τιμολογίων της ΔΥΑΣ. Επιδιώκει να φέρει τις αυξήσεις με τη λιγότερη λαϊκή αντίδραση, επενδύει στην αδυναμία μαζικής κοινωνικής αντίδρασης λόγω της πανδημίας.

Είναι ανάλγητοι! Ενώ χάρισαν με προκλητικές αποφάσεις, χρέη στη ΔΕΥΑΣ δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες (όπως έκαναν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές), στον λαό όχι μόνο δεν χαρίζονται, αλλά θέλουν να του φορτώσουν εξοντωτικές αυξήσεις εν μέσω πανδημίας, που πολλοί χάνουν τη δουλειά τους, κλείνουν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες βλέπουν τη σοδειά τους είτε να παραμένει απούλητη, είτε να δίνεται στους μεγαλεμπόρους (στους οποίους χαρίζουν τα χρέη στη ΔΕΥΑΣ) σε εξευτελιστικές τιμές!

Αντί να παλέψει για μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, όπως προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, προσωπικού καθαριότητας στο νοσοκομείο Σπάρτης, αντί να παλέψει για τη στελέχωση των κέντρων υγείας και όλες τις δομές που μπορούν να προστατέψουν την υγεία του λαού, η πρεμούρα τους είναι να φορτώσουν νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους κόσμου.

Ο άθλιος τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας για να κάνει πράξη τα σχέδιά της πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ.

Δεν θα τους περάσει!

Η δημοτική αρχή του κ. Δούκα και οι παρατάξεις Βαλιώτη, Αργειτάκου παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, είναι πιστοί στην πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του νερού και στην κατ’ ουσία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΣ.

Να είναι σίγουροι ότι όσες βουτιές και να κάνουν στα νερά του Ευρώτα, δεν θα ξεπλυθούν από τη ντροπή της αυτής της αντικοινωνικής και απαράδεκτης απόφασης! Η Σπάρτη είναι μικρή πόλη και όλοι θα ξέρουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν την αύξηση της τιμής του νερού! Δεν θα μπορούν να σταθούν πουθενά από την κατακραυγή του κόσμου!

Καμία αύξηση, στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ!

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News