Λαϊκή Συσπείρωση: “Φιέστες με άρτο και θεάματα στη Λακωνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου”

“Παρωδία” χαρακτηρίζουν την επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Γύθειο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, οι οποίοι αρνούνται να συμμετάσχουν. Στο ακόλουθο κείμενο εξηγούν τους λόγους:

laiki syspirosi“Είναι πρόκληση σε μια περιφερειακή ενότητα όπως η Λακωνία, που δοκιμάζεται έντονα από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζει και η Περιφέρεια, να οργανώνονται φιέστες με «άρτο και θεάματα».

Αρνήθηκαν να δώσουν ένα ευρώ για ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές πρόπερσι στη Νεάπολη, φέτος στη Μάνη.

Δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε δρόμους που βυθίζονται (παράκαμψη Βουτιάνων – Μακρυνάρα) σε έργα που δεν ολοκλήρωσαν οι εργολάβοι και εισέπραξαν εκατομμύρια (Σκούρα – Πυρί…) στους ανεμογεννητριάδες και φωτοβολταϊκούς, το ζεστό χρήμα ρέει συνέχεια.

Ψηφίζουν θετικά για τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα στη Λακωνία, που καταστρέφουν τη Μάνη και τη χερσόνησο του Μαλέα.

Ευθύνονται για την κατάρρευση του προγράμματος δακοκτονίας (πέρσι και φέτος), για την ανύπαρκτη κουνουποκτονία και ας διατίθενται 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να πιάνουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Γυθείου, για μαρίνες να δένουν τα γιοτ των σκαφάτων, για τους tour operators, για την καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό που καταστρέφει τους μικρούς επαγγελματίες (μικρά ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια – καταστήματα στην εστίαση κλπ).

Ενώ ευθύνονται για όλα αυτά, έχουν το θράσος να οργανώνουν και τέτοιες φιέστες.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα τους νομιμοποιήσουμε, δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία – συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Γύθειο.

Καλούμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να τους γυρίσουν την πλάτη.

Να οργανώσουν την πάλη τους και να υπερασπιστούν το δίκιο τους”.