Λεβεντάκης – Βουνάσης: Οι “αιρετικοί”

Leventakis Dimos 1“Θα σας στεναχωρήσω…”. Με αυτή φράση απάντησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμος Λεβεντάκης στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που πριν λίγα λεπτά είχε ζητήσει στήριξη από το δήμο Σπάρτης στην υποψηφιότητα της πόλης του για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Ο δημοτικός σύμβουλος της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης έθεσε ως προϋπόθεση επιτυχίας μιας τέτοιας διοργάνωσης την καταπολέμηση της ανεργίας. Με ενισχυμένη καχυποψία από προηγούμενα αρνητικά παραδείγματα, ο ίδιος είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ξοδευτούν χρήματα χωρίς ανάλογα αποτελέσματα για τα φτωχά στρώματα κι ως εκ τούτου αδυνατεί να υπερψηφίσει την πρόταση στήριξης. Επιπλέον έσυρε τα εξ αμάξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας τις θηριωδίες στη Γιουγκοσλαβία, τον πόλεμο στη Συρία, τη στάση έναντι των προσφύγων και άλλα τινά.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του ανεξάρτητου συμβούλου ΑλέκουVounasis Alexandros (2) Βουνάση, ο οποίος το προχώρησε κι ένα βήμα πιο πέρα: όχι μόνο καταψήφισε, αλλά πρότεινε στον δήμαρχο Καλαμάτας να αποσύρει την υποψηφιότητα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην Ευρώπη, που όπως είπε “έχει αιματοκυλήσει τους λαούς και μαζί της εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά”.

Η απάντηση του Π. Νίκα ήταν ότι για τον ίδιο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας η συμπόρευση με την ΕΕ είναι μονόδρομος.