Λευκό ή άκυρο προτείνει ο Αλέκος Βουνάσης στον β΄γύρο

Δήλωση του Αλέκου Βουνάση για τις εκλογές:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης ευχαριστεί τους φίλους και τις φίλες, τους νέους και τις νέες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Οι 1.256 άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μας ποσοστό 6,36% και τρεις έδρες, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να “αλλάξει” η ψήφος τους μετά τις εκλογές, δεν πρόκειται να συμβάλουμε στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που θα εφαρμοστεί στο δήμο μας, όποιος τελικά και αν εκλεγεί στο δεύτερο γύρο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί ακόμα δεν άντεξαν στην πόλωση και τα εκβιαστικά διλήμματα, δεν έφτασαν έως την κάλπη. Ξέρουν όμως και αυτοί ότι η δύναμη της Λαϊκής Συσπείρωσης από σήμερα κιόλας θα κατατεθεί στον αγώνα για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, όλων όσων υποφέρουν, ξέρουν ότι θα έχουν ένα αποκούμπι μέσα στον αντιδραστικό θεσμό του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, ότι σε πλατιά λαϊκά στρώματα κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.

Ωστόσο δεν είναι θετικό [που] η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην απερχόμενη δημοτική αρχή, τελικά στράφηκε είτε σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές που έχουν πάρει μέρος στη διαχείριση, ή που στηρίζονται από μερίδα επιχειρηματιών.

Τώρα στο β’ γύρο των εκλογών, δε θα υποκύψουμε στο δίλημμα ποιος είναι το “μικρότερο κακό”. Το έχουμε δοκιμάσει επανειλημμένα κι έχει αποδειχθεί πάντα ότι το εμφανιζόμενο μικρότερο κακό είναι είτε εξίσου, είτε ακόμα και χειρότερο από το προηγούμενο κακό.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο την Κυριακή 2/6. Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα, θα μας βρουν απέναντί τους στη θέση της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης.

Καλούμε όλους αυτούς που μας παρακολουθούν, όλους όσους στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση και δίστασαν, δεν έκαναν το βήμα, ψήφισαν με “κρύα καρδιά” αντιπάλους του λαού, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό».