Το πρόβλημα στη χρήση του νέου οδικού τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα επαναφέρει με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.

Τονίζοντας πως η απόσταση της Λακωνίας από την Τρίπολη και την Αθήνα μεγάλωσε κατά 22 χιλιόμετρα αυξάνοντας έτσι το κόστος κίνησης λόγω καυσίμων και διοδίων, ο κ. Παναρίτης ενημερώνει πως οι χρήστες προτιμούν για καθαρά οικονομικούς λόγους την εθνική οδό Σπάρτης – Τρίπολης, παρόλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει.

Με δεδομένο πως το περιφερειακό συμβούλιο σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει εάν το τμήμα αυτό είναι παράπλευρος και εναλλακτικός δρόμος του αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας Λεύκτρου – Σπάρτης (και κατά συνέπεια επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας των μηχανοκίνητων οχημάτων βάρους άνω των 3,5 τόνων), το Επιμελητήριο προτείνει την άμεση εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, κάτι ανάλογο αυτού που ήδη εφαρμόζεται στα νησιά, τουλάχιστον για τους επαγγελματικούς κλάδους. Έτσι, προβλέπει, “θα καταστεί εφικτή η χρήση του νέου αυτοκινητόδρομου, τα έσοδα για την αποπληρωμή του έργου θα αυξηθούν και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της περιοχής”.

Ανάλογη πρόταση είχε διατυπώσει προ διμήνου και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος.