Λεύκτρο – Σπάρτη: Συνεχίζει να είναι ανήσυχος ο Δήμος Σπάρτης

Την έντονη ανησυχία του για τα έργα αποκατάστασης των υποδομών στις περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τις εργασίες κατασκευής του δρόμου “Λεύκτρο – Σπάρτη” εκφράζει προς τον αρμόδιο υπουργό ο δήμαρχος Σπάρτης.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Βαλιώτης, όσο το έργο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του δεν υλοποιούνται οι παρεμβάσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των κατοίκων των παρόδιων περιοχών, αλλά και της λειτουργικότητας της οδού και των συνοδών τεχνικών έργων. Προσβλέποντας δε στην άμεση επέμβαση των αρμοδίων, ο δήμαρχος αποστέλλει αναλυτικά τα σχετικά αιτήματα ανά περιοχή (ΤΚ Πελλάνας, Καστορείου, Βορδόνιας, Λογκανίκου, Αγίου Κωνσταντίνου, Κλαδά, Αφυσσού, ΔΚ Σπαρτιατών).

Επιπλέον ο κ. Βαλιώτης υπενθυμίζει στον υπουργό την αναφορά του γγ του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε τον περασμένο Δεκέμβριο περί μερικής ικανοποίησης του επίμονου αιτήματος για κατασκευή δύο επιπλέον κόμβων από και προς την κύρια αρτηρία της οδού. “Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη”, τονίζεται, “ο γγ ανακοίνωσε την άμεση ένταξη στις εργασίες κατασκευής της οδού, του κόμβου στην περιοχή «Φουντέικα» Αγίου Κων/νου (ΧΘ 22+0176), ενώ για το αίτημά μας που αφορά τον κόμβο στη περιοχή «Μουτέικα» Καστορείου (ΧΘ 31+427) υποσχέθηκε να εξεταστεί μελλοντικά, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της οδού. Επειδή, κ. υπουργέ, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι οι δύο επιπλέον «κόμβοι» είναι πολύ σημαντικοί για την τοπική ανάπτυξη των παρόδιων περιοχών του δήμου μας, για τους λόγους που επανειλημμένως έχουμε εκφράσει με τα έγγραφά μας, θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε, αφενός για την πορεία υλοποίησης του ενός (περιοχή «Φουντέικα»), αφετέρου για την πορεία ένταξης προς υλοποίηση του έτερου (περιοχή Καστορείου)”.

Σε κάθε περίπτωση, για το όλο θέμα ο δήμος Σπάρτης θεωρεί επιτακτική την ανάγκη άμεσης παρέμβασης των υπηρεσιών του υπουργείου, οι οποίες με επιτόπιες αυτοψίες θα λάβουν ιδία γνώση των ανωτέρω προβλημάτων και σε συνεργασία με την κατασκευάστρια κοινοπραξία θα φροντίσουν για την επίλυσή τους. Θεωρεί επίσης ο δήμος αυτονόητη την υποχρέωση του υπουργείου για άμεση και συνεχή ενημέρωσή του, τόσο για την πορεία υλοποίησης του έργου όσο και των ζητούμενων αποκαταστάσεων.