Ληστές ΑΤΜ: Συνελήφθη άτομο

Στις Αμύκλες συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του (18χρονο και  38χρονο), που αναζητούνται, για την απόπειρα κλοπής του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Οι τρεις τους τις πρώτες πρωινές ώρες χθες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι τρεις άνδρες είχαν συστήσει συμμορία και είχαν κλέψει ένα σπίτι στη Σπάρτη, ενώ είχαν διαπράξει δύο ακόμη απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και μία σε φορτηγό, σε Παλαιοπαναγιά, Αμύκλες και Τραπεζοντή. Επίσης, τα ξημερώματα της Τετάρτης έκλεψαν κι άλλο φορτηγό, το οποίο και έκαψαν.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικό όπλο και τραπεζικές κάρτες, που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 1.500 ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους, ενώ προέβησαν και σε συναλλαγές χρησιμοποιώντας τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σε έρευνες εξάλλου που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο, καθώς και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.