Λογκανίκος: Η 5η αρχαιολογική και ιστορική ημερίδα για τη Λακεδαίμονα

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο Λογκανίκου διοργανώνεται η 5η αρχαιολογική και ιστορική ημερίδα για τη Λακεδαίμονα με θέμα «Ο Λογκανίκος και η βόρεια Λακεδαίμονα από τη μυκηναϊκή εποχή έως και την επανάσταση του 1821».
Στον ίδιο χώρο από τις 19.30′ έως τις 22.30′ θα πραγματοποιηθεί και περιοδική έκθεση της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης με θέμα «Οι τοπικές εφημερίδες των βορείων δήμων κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με ανακοινώσεις τους ο διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης κ. Κων/νος Τζανετάκος, ο δρ ιστορικός – οθωμανολόγος του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Γεώργιος Κ. Λιακόπουλος, ο δρ Ιολογίας/Κλινικής Χημείας/Γενετικής κ. Δημήτριος Α. Σπαντίδος και ερευνητής της ιστορίας της Επανάστασης του 1821, η δρ Αρχαιολογίας κ. Ολυμπία Χασούρα και ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Λεωνίδας Σουχλέρης.

Παράλληλα, στον χώρο διεξαγωγής της ημερίδας, από τις 19.30′ έως τις 23.00′ θα υπάρξει παρουσίαση επιτοίχιων ανακοινώσεων (poster) που αφορούν μελέτες για τη βόρεια Λακεδαίμονα και τη νότια Αρκαδία οι οποίες παρουσιάστηκαν σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί στα αντίστοιχα πρακτικά τους. Είναι μελέτες των αρχαιολόγων Στ. Φριτζίλα, Γρ. Γρηγορακάκη, Γ. Σμέρου και Λ. Σουχλέρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σε περίπτωση βροχής η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6974605778 και 6932456614 ή μεσω e-mail στο lsouxleris@gmail.com και nikanemos@gmail.com.