Η περιφερειακή παράταξη “Πελοπόννησος Οικολογική” και η επικεφαλής της Δήμητρα Λυμπεροπούλου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, ύστερα από τη σχετική συζήτηση του θέματος του 6ου δημοτικού στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Σπάρτη:

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που έστω και τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου άρχισε να ασχολείται και πάλι με το 6 δημοτικό σχολειό Σπάρτης.

Κάτω από την πίεση που άσκησε η επίκαιρη επερώτησή μας, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έφερε άρον άρον και εκτός ημερησίας το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων και δεσμεύσεων, ανακάλυψαν «ξαφνικά» (;) την «ανυπαρξία μελέτης» όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Τατούλης και αποφάσισαν εσπευσμένα τη λήξη της προηγούμενης προαπαιτούσας σύμβασης και την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η περιφερειακή αρχή θα ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα αυτό και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις ώστε -ελπίζουμε σύντομα- να χτυπήσει το κουδούνι στο 6 δημοτικό σχολειό Σπάρτης.

Όσο για τη χρηματοδότηση που δεσμεύτηκε να βρει ο κ. Τατούλης, ελπίζουμε έστω αυτή τη φορά να κρατήσει την υπόσχεσή του διότι πέρα από κοσμοδρόμια, διαστημικές πύλες και τουριστικά συνέδρια ο τόπος έχει ανάγκη από σχολειά.

Για εμάς τους πράσινους η εκπαίδευση και τα σχολειά είναι ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητές μας”.

Η παράταξη διαβεβαιώνει τέλος ότι θα παρακολουθεί το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθει με νέα παρέμβαση.