Λύση στο μηχανογραφικό πρόβλημα των συγκαλλιεργειών

Apostolakos Tzanetea

Apostolakos TzaneteaΆμεση συνεργασία με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων κ. Γρηγόρη Αποστολάκο είχε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, στο πλαίσιο των διοικητικών ελέγχων του μέτρου 2.1.4 της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία», που πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Στόχος ήταν η λύση του πρόβληματος που είχε προκύψει στο μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού, λόγω της εφαρμογής της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα αγροτεμάχια που αποτελούνται από συγκαλλιέργειες (ελιές ελαιοποιήσιμες και Καλαμών). Ψηφιοποιημένες εκτάσεις βρέθηκαν να διαφέρουν από την ευρεθείσα έκταση του ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που οδηγούσε σε απόρριψη του μεγαλυτέρου μέρους των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων και κατ’ επέκταση στην απόρριψη ένταξης των παραγωγών στην παραπάνω δράση.

Η λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα των συγκαλλιεργούμενων αγροτεμαχίων δόθηκε τελικά μετά από έγγραφο αίτημα του κ. Αποστολάκου προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη.